Spółka rozpoczęła działalność w 1947 roku w Warce i w przez wiele lat zajmowała się głównie produkcją win gronowych oraz win owocowych kierowanych do odbiorców finalnych.
W 1963 roku, spółka jako jedna z pierwszych w Polsce, rozpoczęła produkcję koncentratu jabłkowego, a następnie innych koncentratów owocowych, rozwijając sprzedaż eksportową.
W 2013 roku, na fali rosnącej popularności cydru, Warwin wprowadził na rynek marki „Warka Cider”, a następnie „Dobry Cydr” (www.dobrycydr.com), zdobywając w kolejnych latach pozycję vice-lidera na rynku polskim.
Wyroby winiarskie spółki cieszyły się dużym uznaniem konsumentów, a ich jakość potwierdzały liczne wygrane ogólnopolskie konkursy organizowane przez Krajową Radę Winiarstwa
i Miodosytnictwa.
Zakład na przestrzeni 75 lat działalności (1947 – 2022) przetworzył ponad 2 mln ton owoców
i warzyw, przyczyniając się tym samym do rozwoju sadownictwa w regionie Wareckim.
W 2021 roku zakończyliśmy produkcję winiarską i rozwijamy produkcję zagęszczonych soków owocowych oraz soków NFC.
Ul. K. Pułaskiego 4
05-660 Warka, Polska